« Tilbake

Nytt år med landslaget

Sport
IMG 3100Tina

Tina Oppen - landslagsleder mot VM 2019 (foto: Privat)
Nordisk Mesterskap i Sverige ble en fest både resultatmessig og på tribunen. Landslagsleder Tina Oppen håper på like god stemning i Berlin neste sommer.
Hun trekker frem imponerende prestasjoner, godt humør og viktige sponsorer fra uken i Sverige.
- Det er utrolig hvor glad man kan bli på andres vegne. Det norske laget innfridde og vel så det, sier hun.
Stine Baastad med Herjann fra Lian ble nordiske mestre i stilpass ungrytter, Maria med Djass fra Røysland ble nordiske mestre i V1 junior, mens Camilla Wangen og Reyr fra Melabergi, og Thomas Larsen og Sýn frá Kálfsstöðum tok hjem seieren i henholdsvis B- og A-flokk. I tillegg ble det en rekke medaljer, finaleplasser og personlige rekorder for de norske ekvipasjene under mesterskapet. 
- Fremtiden ser lys ut, og jeg er stolt over å få mulighet til å følge landslaget til VM i Berlin neste år, sier Tina, som får med seg Cecilie Reiersen som assistent også til VM.
Ønsker Gædinga på VM
Med seier i både B- og A-flokk, og sølv i ungrytterflokk, viste Norge at vi virkelig er en gædinganasjon, og det til tross for at det kun arrangeres et fåtall gædingastevner i løpet av sesongen.
- Spenningen er helt spesiell med Gædingakeppni, og at vi skulle regjere der var langt fra forventet. Det var utrolig gøy og virkelig fortjent. Jeg stemmer for Gædingakeppni på VM, det er svært publikumsvennlig, sier Tina, som også er svært imponert over de unge rytterne på laget.
- Å ri et nordisk mesterskap tar på nervene, det er ikke til å komme forbi. De unge rytterne håndterte nervene godt og presterte deretter. Jeg må da spesielt trekke frem Maria G. Bosvik som tok vare på ledelsen sin i V1, og i tillegg tok bronsen i T1 junior, samt Stine Baastad som red to hester til henholdsvis gull i stilpass og sølv i ungrytterflokk. Det var stort.
Takker sponsorene
Det norske laget besto av hele 41 hester. Med ryttere, groomer og støtteapparat var det nærmere 100 personer involvert. 
- Det krever mye av mange for å få det til å gli greit. Jeg vil derfor rette en stor takk til alle involverte for godt humør, den gode stemningen innad i laget, og ikke minst innsatsen på ryttertribunen. Jeg er overbevist om at det fører til bedre resultater. En spesiell takk til landslagsassistent Cecilie Reiersen, og ikke minst til våre sponsorer. Uten dere hadde det ikke vært mulig å gjennomføre, sier Tina.
Sponset med matvarer
I tillegg til økonomisk støtte fra kraftforleverandøren St. Hippolyt, Agria Dyreforsikring, Skoies og T. Åsland Maskinentrepenør, ble det norske landslaget i år sponset med matvarer fra Joker for 10.000 kroner.
- Det var helt topp med tanke på redusert innkjøp. Vi fikk med oss et godt utvalg av drikkevarer og tørrvarer som fikk bein å gå på blant rytterne. Bidragene fra sponsorer sørger for lavere egenandel for rytterne, og det settes stor pris på, sier Tina.
- Ønsket å bidra
An-Magritt Morset Hegstad, som driver Joker Stugudal, sto for halvparten av sponsingen fra Joker. Hun er glad for å kunne bidra.
- Jeg ønsket å bidra med det jeg kunne for å legge til rette for gode prestasjoner. Det er veldig kjedelig at det koster så mye å starte for Norge. Hvis vi kan bidra litt til at egenandelen kan reduseres så er det kjempebra, sier hun.

An-Magritt har flere ganger selv deltatt i mesterskap med det norske flagget på brystet.
- Jeg har startet så mye selv at jeg vet betydningen av god og sunn mat og drikke i konkurransesammenheng. I og med at jeg driver egen butikk, og at Joker Norge var med på å sponse halvparten, så fikk vi anledning til å bidra med det til det norske landslaget, sier hun.

 

IMG 2992

Nordisk Mesterskap 2018 - en fest, både resultatmessig, og på tribunen! (Foto: Tina Oppen)

IMG 2817